Raoul Karlqvist ratkaisijana Jyväskylässä

Jyväskylässä ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät, Akillekselle voitto tietäisi runkosarjan voittoa ja parhaat mahdolliset lähtökohdat loppupeleihin, JPS:lle ei ottelulla ollut runkosarjan sijoituksen osalta merkitystä.

Ottelu pelattiin kovassa lumisateessa, eikä palloa pystynyt kuljettamaan tai syöttämään jäätä pitkin kun korkeintaan muutama minuutti puoliaikojen alussa. 

Akilles aloitti vahvasti ja käytti lähes puhtaan jään hyväksi ottelun toisella minuutilla, kun Rasmus Kettunen vei pallon päätyrajalle ja löysi keskeltä hienolla syötöllä Denis Sadakovin, joka ei paikasta erehtynyt 0-1. JPS tasoitti komealla kulmalyönnillä 7. minuutilla ja siirtyi vartin jälkeen 2-1 johtoon kun ruuhkasta lähtenyt irtopallo pomppi sopivasti Riku Hämäläisen lapaan. Akilleksen tasoitus oli illan komein osuma, Matti Vainio lähetti korkean vapaalyönnin omalta kenttäpuoliskolta kohti takanurkkaa johon Andreas Flinck tuli vauhdilla ja ohjasi ilmasta pallon ohi JPS maalivahdin ja taukotulokseksi 2-2.

Toisen puoliajaan alussa Akilles painoi päälle ja Matti Vainio taikoi 2-3 maalin JPS puolustuksen keskeltä josta Raoul Karlqvistin korjasi syöttöpisteen. Andreas Flinckin tehtyä 2-4 vain muutamaa minuuttia myöhemmin Sadakovin vapauttavasta syötöstä, alkoi runkosarjan voitto jo häämöttää. Kotijoukkue syttyi vielä taistelemaan ja onnistui vaikeista olosuhteista huolimatta lyömään kulmasta kavennuksen ja melkein heti perään tasoittamaan erikoistilanteesta. Akilleksen ratkaisijaksi nousi koko ottelun loistavasti taistellut libero Raoul Karlqvist, joka erittäin vaikeissa olosuhteissa tälläsi 4-5 voittomaalin Matti Vainion antamasta kulmasta.

Voitollaan Akilles ohitti sarjataulukossa samaan pistemäärään päätyvän Veiterän, koska on kerännyt keskinäisissä otteluissa kolme sarjapistettä Veiterän jäädessä yhteen.

Puolivälierät alkavat Akilleksen osalta keskiviikkona kotona klo 19. Vastustaja selviää sunnuntai-iltapäivällä kun runkosarjan viimeiset ottelut on pelattu. Viimeinen pudotuspelipaikka ratkeaa sunnuntaina Helsingin Oulunkylässä kun Botnia kohtaa Oulun Luistinseuran. 

Sarjan päätyttyä Akilles valitsee ensin omaan loppulohkoonsa joko Narukerän tai Kampparit, jonka jälkeen Akilles saa vielä valita puolivälierävastustajansa runkosarjassa sijoilta 5-8 löytyvistä joukkueista. Tämän jälkeen Veiterä pääsee sarjakakkosena valitsemaan kolmesta jäljellä olevista joukkueista puolivälierävastustajansa ja kolmantena valitsee Narukerä.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment