Inför kvartsfinalserien

Akilles möter OLS i Bandyligans kvartsfinalserie som börjar onsdag 19.2. kl 19:00 på Bollplan i Borgå. OLS är genom tiderna den mest framgångsrika bandyföreningen i Finland med 16 mästerskap, 12 silver och 9 bronsmedaljer. Lagen har mötts tre gånger denna säsong och Akilles har utgått som med seger ur varje möte. OLS har mot slutet av säsongen förbättrat sitt spel och hemmasegern över Kampparit, med endast ett insläppt mål, för en dryg vecka sedan är ett tecken på att OLS-tränaren Samuli Koivuniemi lyckats få ordning på försvarsspelet.

Historien eller hittills spelade matcher har dock ringa betydelse när playoffserien kör igång och allvaret börjar. I kvartsfinalskedet är det två matchsegrar som gäller för avancemang. Lagen möts, förutom på onsdag, följande gång i Uleåborg redan på fredag och sedan vid behov på söndag 23.2. kl 13:00, då i en direkt avgörande match i Borgå.

Akilles fick efter sex veckors skadefrånvaro tillbaka Andreas Flinck inför de sista serieomgångarna och Picke visade upp ett gott spelhumör och bra effektivitet med mål såväl mot Veiterä som mot JPS. Tränare Jari Hyttinen har således ett ytterligare alternativ att tillgå, när han funderar på anfallsspelet. Alla lag brottas i detta skede av säsongen med skador och sjukfrånvaro, men inför onsdagens möte ser läget i Akilles tämligen bra ut på den fronten, när nästan alla av de sjutton utespelare, som gjort ligamatcher denna säsong är i spelskick.

Akilles har fått ett ovärderligt publikstöd av Trömpperit och borgåpubliken under samtliga hemmamatcher och även i de flesta bortamatcherna. Publikstöd hoppas laget på också under onsdagskvällen, samt ifall avgörandet skulle ske på söndag. Det gäller att komma i tid till playoffmatcherna, eftersom säsongkorten inte längre gäller.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment