Inför semifinalserien

Akilles möter Kampparit i semifinalserien där tre segrar krävs för en plats i bandyfinalen. Lagen har mötts två gånger denna säsong och det står 1-1 i segrar. Den första grundseriematchen spelades i Borgå i medlet av december och då vann Akilles med 6-2. I början av februari blev det dock förlust i S:t Michel, där matchen slutade 3-2 i hemmalagets favör.

Serien kan förväntas bli jämn och kommer antagligen att bjuda på fartfylld bandy. Kampparit har en blandning av rutin i form av Kimmo Huotelin och Joni Maaranen båda födda på 70-talet, men också egna juniorprodukter som tagit plats i laget. Kampparit har i stort sett samma lag som förra säsongen vann bronsmatchen över Akilles, endast målsprutan Kalle Lempinen har flyttat till Elitserien i Sverige. Tränarduon LevänenManninen brukar lyckas med att toppa lagets form till playoff. Ett bevis på detta är att laget senaste vår kapitulerade mot de blivande mästarna JPS först i det femte och direktavgörande semifinalmötet.

Akilles har denna säsong under ledning av Jari Hyttinen presterat på en stabil nivå hela säsongen och trots att man haft en del motgångar och smärre svackor, har man snabbt lyckats hitta tillbaka till det egna spelet. Laget har fokuserat på det väsentliga och alla spelare har jobbat stenhårt med samma målsättning. Denis Sadakov är bandyligans bästa anfallsspelare och han har trots specialbevakning i flera matcher, nästan alltid lyckats skriva sitt namn i målprotokollet eller lämnat utrymme åt sina lagkamrater att kliva fram och avgöra. Det är dock hela Akilles laginsats som fört laget till cup- och grundseriesegrar, samt in bland de fyra bästa. Laget har spelat uppoffrande och stabilt i båda riktningarna och dessutom haft färre skador och mindre frånvaro än tidigare, hoppas att det håller i sig säsongen ut.

Semifinalserien inleds i Borgå onsdag 26.2. kl. 19 och fortsätter sedan på lördag redan kl. 14 i S:t Michel, den tredje matchen spelas onsdag 4.3. i Borgå. Semifinalserien fortsätter sedan vid behov fredag 6.3. samt söndag 8.3. med turvis hemmafavör.

Akilles och Trömpperit ordnar anhängarbuss till S:t Michel lördag 29.2. med start kl 10:30. Anmälningar och mer information, Sebbe Smeds eller Pia Laakkonen.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment