Akilles tog ett steg närmare

Den andra matchen i semifinalserien mellan Akilles och Kampparit spelades i S:t Michel på lördagseftermiddagen i ett strålande bandyväder, där de yttre förhållandena var närmast perfekta.

Akilles fick inleda matchen med det solskenet i ryggen och Rasmus Kettunen satte 1-0 på Ville-Veikko Angerias hörna efter tre minuter och Denis Sadakov utökade till 2-0 i den åttonde spelminuten framspelad av Rolf Larsson. Efter Akilles chocköppning kom matchen lite av sej, men det belv inga egentliga farligheter i Akillesändan. I stället blev det 0-3 efter en halvtimme när Casper Hänninen nätade på Ville-Veikko Angerias hörnslag. Akilles lyckades hålla Kampparit borta från målchanser hela första halvleken och Olli Lappalainen tvingades till ytterst få ingripanden.

I de andra halvleken hade Kampparit flera och bättre lägen än i den första att reducera, men när inte de svarta utnyttjade något av sina få farliga lägen var det i stället Akilles och Denis Sadakov som utökade till 0-4 framspelad av Rolf Larsson med någon minut kvar. Rolf Larsson kunde ännu fastställa slutresultatet 0-5 på tilläggstid med ett snyggt skott, passningspoängen tilldelades i detta fall Denis Sadakov.

Inkommande onsdag har Akilles första chansen att avgöra serien då man möter Kampparit hemma på bollplan med början kl. 19:00. Välkommen till Bollplan för att heja på och hjälpa laget till den tredje semifinalsegern.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment