Akilles P15 SM-hopealle

Bandyliigassa välierävaihe on vielä kesken, mutta viikonloppuna jääpallon mestaruuksia ratkottiin jo useassa ikäryhmässä. Oulunkylässä pelattiin alle 15-vuotiaiden mitaleista lopputurnausmuodossa. SM-sarjaan on osallistunut kauden aikana kymmenen joukkuetta, mutta lopputurnaukseen oli ilmoittautunut yhdeksän.
Akilles lähti alkukauden otteluiden perusteella viidenneltä sijalta lopputurnaukseen. Turnauksessa joukkueet sijoitettiin kolmen joukkueen alkulohkoihin. Alkulohko-otteluiden jälkeen vain yksi joukkue putosi pois ja muut kahdeksan jatkoivat puolivälierävaiheeseen. Akilles P15 hävisi molemmat alkusarjan ottelunsa ja sai puolivälierässä vastaansa Kulosaaren Vestan, joka oli omassa alkulohkossaan onnistunut kaatamaan Botnian. Akilles voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Vestan 3-1 ja eteni näin sunnuntaina pelattaviin välieriin ja mitalipeleihin.
Sunnuntaina Akilles kohtasi aamulla klo 8:00 välierässä Kampparit, joka perjantaisessa keskinäisessä alkulohkon pelissä oli ollut niukasti parempi numeroin 3-1. Sunnuntaina olivat voimasuhteet muuttuneet ja Akilles eteni finaaliin 3-1 voitolla. Loppuotteluun vastaan luisteli koko kauden sarjaa hallinnut HIFK.
Loppuottelusta muodostui trilleri. Maaleja tehtiin vuorotellen, HIFK siirtyi kerta toisensa jälkeen maalin johtoon, mutta Akilles puolusti kärsivällisesti ja tasoitti aina. Ottelun loppua kohti peliote siirtyi selvästi Akillekselle, mutta maaliin asti joukkue ei onnistunut palloa saamaan. Peliajan täyttyessä tilanne oli 3-3, joka tarkoitti 2 x 5min jatkoaikaa, äkkikuolema menetelmällä. Jatkoajan kolmannella minuutilla syntyi ratkaisu, kun HIFK:n kaukolaukaus otti maalin edessä olleesta pelaajasta onnekkaan kimmokkeen ohi Akilles maalivahdin. Upean turnauksen ja taistelun jälkeen SM-hopeat matkasivat näin Porvooseen.
Akilles hopeajoukkueessa kauden aikana pelanneet: Linda Rintala (mv), Jonathan Nyman, Anton Forsell, Niko Kauhanen, Elmer Lönnberg, Robin Gustafsson, Rasmus Sevelius, Arttu Haverinen, Luca Järvinen, Tomas Laiti, Tuukka Kristén, Waltteri Turunen, Otto Huopalainen, Filip Svennas, Akseli Kumlin, Thomas Isaksson, Lucas Stenbäck, Matias Rintala, Elias Laakkonen ja Melvin Lönnberg

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment