Bandyliigan otteluohjelma julkaistu

LRK Tornion luovuttua liigapaikastaan, Bandyliigan sarjajärjestelmään oli tiedossa muutoksia tulevalle kaudelle. Joukko aktiivisia tekivät yhdessä kilpailuvaliokunnalle ehdotuksen, jonka mukaan liigaan saataisiin kaikille joukkueille enemmän ja tasaisempia otteluita. Liitto hyväksyi uuden sarjajärjestelmän syyskuun alussa.
Uuden sarjajärjestelmän mukaan liigassa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen neljä parasta jatkavat ylemmässä ja muut alemmassa jatkosarjassa. Molemmat jatkosarjat pelataan yksinkertaisina, siten että paremmin sijoittuneet joukkueet saavat enemmän kotiotteluita. Alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta jatkavat ja kohtaavat paras kolmesta puolivälieräsarjassa ylemmän jatkosarjan sijoille kolme ja neljä sijoittuneet joukkueet. Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta etenevät suoraan paras viidestä pelattaviin välieräotteluihin.
Uusi sarjamuoto tuo kolmelle heikoimmalle joukkueelle yhteensä 20 ottelua eli kaksi liigaottelua lisää edellisiin kausiin verrattuna. Ennakkoon arvioituna jatkosarjan ottelut ovat joukkueille myös tasaisempia. Ylemmän jatkosarjan kahden parhaan joukkueen selviytyminen suoraan välieriin tarkoittaa näille joukkueille teoriassa pientä miinusta, mutta toisaalta kotietu paras viidestä pelattavassa välieräottelusarjassa tuo kaksi varmaa kotipeliä ja ykköselle lisäksi varma mitaliottelu kotikentällä.
Akilles Bandyn liigakausi käynnistyy vierasottelulla Oulun Luistinseuraa vastaan lauantaina 21.11. ja jatkuu heti perään sunnuntaina Varkaudessa WP 35 vieraana. Liigakauden kotiavaus on seuraavana lauantaina 28.11. klo 17 ja silloin vastaan luistelee viime kevään finaalivastustaja Veiterä.

Akilles Bandyn koko otteluohjelma löytyy Jääpalloliiton tulospalvelusta.

 

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment