Akilles Bandy tiedottaa – informerar

Akilles Bandyn liigaryhmään täydennystä

Akilles Bandyn valmennusryhmään liittyy Harri Hiukka, jonka tehtävänä on vastata pääasiassa maalivahtien valmennuksesta. Torniolaislähtöisellä nykyisin Helsingissä asuvalla kovalyöntisellä Hiukalla on takanaan pitkä ura pelaajana ja nyt hänen lyöntejään harjoituksissa saavat torjua Akilleksen maalivahdit. Edustusjoukkueen valmennusryhmässä päävalmentaja Jari Hyttisen apuna edelleen fysiikkavalmennuksesta vastaava Tommy Ekblom ja toisena valmentajana Johan Lönnqvist. Akilles Bandyn edustusjoukkueen päävalmentaja Hyttinen on erittäin tyytyväinen nyt tehtyyn täydennykseen maalivahtien valmennuksen osalta valmennustiimiin. ”On hienoa, että meillä on käytössä näin laaja ammattimainen osaaminen valmennuksessa ja voimme yhdessä keskittyä eri osa-alueisiin harjoittelussa.”

Akilles Bandyn pelaajaryhmä on myös täydentynyt HIFK:n nuorissa vahvasti esiintyneellä Jonathan Hyttisellä, joka on liittynyt nyt kotikaupunkinsa edustusjoukkueen harjoitusryhmään. Nuori Hyttinen on harjoituksissa osoittanut hyviä otteita ja hän varmasti tulee lunastamaan paikkansa lähivuosina liigassa pelaavaan kokoonpanoon. Lisäksi harjoitusryhmään on liittynyt Suomessa Mikkelin Kamppareissa viimeiset kaksi kautta pelannut venäläispelaaja Ilia Sokolov. Sokolov on 29-vuotias keskikenttäpelaaja, jonka kasvattajaseurana on ollut Vodnik Arkangelista.

Akilleksen edustusjoukkueen pelaajarinki on nyt 3 maalivahtia ja 19 kenttäpelaajaa. Päävalmentaja Hyttinen pitää vielä ovea avoimena 1-2 pelaajalle, mikäli työ ja perheasiat sen sallivat, mutta on kuitenkin erittäin tyytyväinen jo nykyiseen harjoitusryhmään, joka on valmis ensi kauden haasteisiin.

Akilles Bandyn joukkueen kesäharjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Joukkueen pelaajat testattiin kesäkuun alussa ja pelaajat ovat harjoitelleet läpi kesän hyvin. Joukkueen syksyn ohjelma rakentuu fysiikan vahvistamisesta, jääharjoittelusta sekä leireistä. Päävalmentaja Hyttisen mukaan kesän aikana on luotu hyvä pohja, johon on hyvä rakentaa syksyn harjoittelu ja siirtyminen enemmän lajinomaiseen tekemiseen.

 

Akilles Bandyn kompletterar ligatruppen

Harri Hiukka har anslutit sig till Akilles Bandys tränarstab. Hans främsta uppgift är att fungera som målvaktstränare. Hiukka med sina rötter i Torneå och kanske mest känd för sina hårda slagskott, bor sedan några år i Helsingfors. Han har en lång bandykarriär bakom sig som spelare och inkommande säsong skall hans slagskott således träna borgåmålvakterna. Representationslagets tränarteam består förutom av chefstränare Jari Hyttinen, av Tommy Ekblom, som redan under några säsonger ansvarat för fysikträningen, samt av Johan Lönnqvist som assisterande tränare. Jari Hyttinen, är mycket nöjd med komplementet till tränarteamet. “Det är fint att vi har så många färdigheter inom vårt team, tillsammans kan vi fokusera på olika delområden inom träning och coaching.”

Akilles Bandys spelartrupp har också kompletterats med Jonathan Hyttinen, som visat goda takter i HIFK:s ungdomslag och nu officiellt anslutit sig till representationslagets träningsring i sin egen hemstad. Unga Hyttinen har gjort ett gott intryck på träning och han kommer definitivt att ta sin plats i bandyligan de närmaste åren. Även den ryska spelaren Ilia Sokolov, som de senaste två säsongerna spelat i Finland för Kampparit, har gått med i Akilles träningsring. Sokolov är en 29-årig mittfältare som fått sin bandyfostran i Vodnik från Arkhangelsk.

Akilles representationslag omfattas nu av 3 målvakter och 19 utespelare. Huvudtränare Hyttinen vill fortfarande hålla dörren öppen för en eller två spelare, ifall arbets- och familjeskäl tillåter, men samtidigt är han mycket nöjd med nuvarande spelartrupp, som börjar vara redo för den stundande säsongens utmaningar. Sommarträningen för Akilles har förlöpt planenligt. Lagets spelare gjorde fysiktester i början av juni och har efter det tränat aktivt under hela sommaren. Höstprogrammet bygger på att stärka fysiken, isträning samt läger. Enligt huvudtränare Jari Hyttinen har en bra grund skapats under sommaren, på den grunden är det bra att bygga höstträningen och övergången till mer grenspecifika övningar.

Lisätietoja / Mer Information:

Puheenjohtaja / ordförande: Jari Kettunen 040-5141133

Varapuheenjohtaja / vice ordförande Niklas Skog 040–5877233

Päävalmentaja / huvudtränare Jari Hyttinen 0400–507408

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment