Akilles möter WP 35 i kvartsfinalserie

Bandyligans grundserie avslutades på söndag utan större dramatik. Veckoslutets matcher medförde inga förändringar i serietabellen. Akilles fick som grundseriesegrare, som första lag, välja motståndare till kvartfinalserien av lagen som slutat på platserna 5-8. Akilles val föll denna gång på WP 35 från Varkaus, som inför denna säsong förnyats kraftigt. Lagets nya tränare Joni Kauhanen har jobbat hårt med att få i synnerhet lagets försvarsspel mer samordnat.

I grundserien möttes Akilles och WP 35 första gången i Varkaus redan i november i seriens andra omgång. Borgåmatchen spelades 2a januari och trots tidpunkten var det endast Akilles andra hemmamatch denna säsong. Akilles segrade komfortabelt i båda grundseriemötena och får stå som storfavorit också i kvartsfinalserien, där två segrar krävs för avancemang. Serien börjar i Borgå på onsdag 17.2. kl 19 och fortsätter på fredag i Varkaus. Ifall segrarna skulle stå 1-1 efter två matcher spelas den sista och direkt avgörande matchen i Borgå på söndag 21.2. kl 13.

Den första kvartsfinalen sänds direkt på YouTube-kanalen, Akilles Live. (länk)

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment