Ensimmäinen kohtaaminen Akillekselle

Ensimmäisen välieräottelun ulkoiset olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Muutama lämpöaste yhdessä tihkusateen ja tuulen kanssa olivat pehmentäneet Porvoon Pallokentän tekojään ja aiheutti joukkueille ylimääräisiä haasteita.

Ottelun alussa ei ottelusta vauhtia ei puuttunut ja peli aaltoili kentän päästä päähän. JPS sai kulman kahden minuutin kohdalla mutta Akilleksen Rasmus Kettunen peitti jälkitilanteessa lyöntilaukauksen hyvin, otti pallon ja pääsi luistelemaan vauhdilla koko kentän läpi kunnes JPS:n alin puolustuspelaaja esti häntä sääntöjen vastaisesti. Joakim Nordström laukoi kotijoukkueen 1-0 johtoon rangaistuspilkulta. JPS ja Tuukka Ässämäki tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin kulman jälkeen irtopallosta ja kun ottelua oli vartti pelattu niin Riku Hämäläinen oli pitkän avauksen kakkospallossa ensimmäisenä ja vei vieraat johtoon. Rolf Larsson tasoitti upealla rannelaukauksella aivan ylänurkkaan tilanteeksi 2-2 Matti Vainion toimiessa maalin syöttäjänä. JPS oli kuitenkin tullut ottelun hyvällä asenteella ja kun kotijoukkue ei saanut pelirakenteluaan toimimaan normaalisti, niin keskisuomalaiset siirtyivät vielä kerran johtoon kulmakikalla. Kohta johtomaalin jälkeen JPS:n Aku Palsola taklasi Akilleksen Casper Hännistä väkivaltaisesti ja joutui 10 minuutin jäähylle. Jäähyn aikana pelin hallinta siirtyi selkeämmin kotijoukkueelle ja JPS:n vauhti tippui. Ottelua oli pelattu 36 minuuttia kun Denis Sadakov pääsi vauhtiin keskikentällä ja loistavalla oikeanaikaisella syötöllään vapautti Rasmus Kettusen läpiajoon. Rasmus kiersi vielä maalivahdin ja laittoi pallon tyhjiin tasoittaen ottelun 3-3. Tämä olisi voinut jäädä puoliaikatulokseksi, mutta minuutti ennen taukoa Joakin Nordström löysi pitkällä pallolla maalin edestä ottelun parhaana palkitun Rasmus Kettusen, joka takaperin luistelusta suoraan ilmasta ohjasi Akilleksen tärkeään taukojohtoon 4-3.

Toisella puoliajalla Pallokentän jää ei jäänajon jäljiltä jäätynyt missään vaiheessa kunnolla ja pinta meni nopeasti sohjoiseksi, eikä mahdollistanut bandyhienouksia. Akilles tuli paremmalla asenteella toisen puoliaikaan kuin ensimmäiseen, mutta JPS roikkui pitkään ottelussa mukana, vaikka ei kovin montaa vaarallista paikkaa saanutkaan luotua. JPS pelasi paljon pitkää palloa, mutta Akilleksen puolustus Raoul Karlqvistin johdolla ei ollut tällä kertaa yllätettävissä, eikä vieraat onnistuneet saamaan palloa maaliin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla kertaakaan. Sen sijaan Casper Hänninen välaytti peliälyään lyödessään vapaalyönnistä suoraan Akilleksen 5-3 maalin 75. minuutin kohdalla. Rolf Larsson teki lähietäisyydeltä vielä loppunumeroiksi 6-3.

Voittotulos 6-3 vastasi aika hyvin ottelun voimasuhteita. Ottelusarja jatkuu Jyväskylässä lauantaina klo 15 ja se on todennäköisesti nähtävissä JPS Live kanavalla. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa ja keskiviikkona 3.3. joukkueet kohtaavat taas Porvoossa.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment