Joakim Nordströms hattrick säkrade Akilles seger

Solsken och blank is skapade fina omständigheter när den andra matchen i semifinalserien mellan Akilles och JPS avgjordes i Jyväskylä.

Själva matchen bjöd dock inte på speciellt vacker bandy och den sändning på YouTube som JPS bjuder på med automatisk kamerastyrning är tyvärr ytterst dåligt lämpad för bandy. Det är nog endast inbitna bandyvänner som orkar följa med en match i fulla 90 minuter, eftersom bollen och händelsernas centrum för det mesta befinner sig utanför bild.

Den andra semifinalmatchen började lika som den första med snabba spelvändningar och situationer i båda ändarna av plan. JPS tog ledningen efter ett misstag i Akilles speluppbyggnad, men Akilles och Denis Sadakov utjämnade lite senare vackert framspelad av Juuso Johansson. Rasmus Kettunen gjorde 1-2 efter en fartfylld soloåkninig av Akseli Pursio, men jyväskylälaget utjämnade ännu strax före pausvilan.

Den andra halvleken inledde bägge lagen lite försiktigare, men ju längre matchen led, desto tydligare började bredden i Akilles skridskostyrka ge resultat. JPS tvingades spela regelvidrigt och i den 56e spelminuten blåste huvuddomaren straff efter en bentackling på straffområdet. Joakim “Jugi” Nordström axlade ansvaret och satte den i krysset. JPS utjämnade till 3-3 med dryga 10 minuter kvar, men Jugi nätade ytterligare 2 gånger, först på hörna och sedan på ytterligare en straff. Därmed har Akilles nu två inteckningar för en finalplats och har skaffat sig “matchboll” inför nästa möte, som spelas onsdag 3.3. i Borgå.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment