Akilles loppuotteluun

Akilles voitti keskiviikkona kolmannessa välieräottelussa JPS:n puhtaasti 6-0 ja eteni näin bandyliigan loppuotteluun suoraan otteluvoitoin 3-0. Loppuottelu pelataan Porvoossa lauantaina 13.3. ilman yleisöä, mutta YLE kuvaa ja lähettää näillä näkymin finaalin suorana.

Keskiviikkoilta tarjosi monenlaisia käänteitä. Porvoon kannalta ilta alkoi lähes katastrofaalisissa merkeissä kun tekojää oli päästetty päivän aikana pehmenemään, eikä ottelua voitu viedä läpi suunnitellusti. Erotuomari määräsi heti Oulusta asti paikalle tultuaan, ettei joukkueiden tulisi mennä jäälle suorittamaan alkulämpöä ja lisäksi ottelun alkamista siirrettiin ainakin 30 minuutilla. Onneksi kenttähenkilökunta sai hoidettua jään hyväksyttävään kuntoon ja ottelu saatiin läpivietyä myöhässä, mutta vielä saman illan aikana.

Akilles joutui pelaamaan avausjakson vastatuleen. Lisäksi epätasainen ja nihkeä jää vaikeutti molempien joukkueiden jäätä pitkin pelaamista. Akilles sai kuitenkin ennen taukoa tehtyä kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi lähietäisyydeltä Andreas Flinckin mailasta, Juuso Johanssonin vapauttavan syötön jälkeen. Joukkueen kapteeni Rasmus Kettunen lisäsi Akilleksen johtoa 2-0 kulmalyönnistä muutama minuutti ennen taukoa. Rasmus onnistui taidokkaasti ja pienellä onnellakin lyömään pallon suoraan maaliin vaikka Matti Vainion antama kulma, tuulen vaikutuksesta suuntautui aivan liian taakse.

Toisen jakson alkuun joukkueet luistelivat liukkaalle ja tasaisemmalle jäälle ja Akilles pääsi myötätuuleen. Pitkään ei jaksoa ehditty hyvissä olosuhteissa pelata, ennen kuin tuuli voimistui ja taivaalta alkoi sataa lunta tai jäätä. Matti Vainio löi tilanteeksi 3-0 Rolf Larssonin toimiessa syöttäjänä, kun toinen jakso oli ehtinyt vanheta reilut kymmenen minuuttia. Viisi minuuttia myöhemmin Rasmus Kettunen löi Casper Hännisen avaavan pystysyötön jälkeen pienestä kulmasta numeroiksi jo 4-0 ja vastatuuleen puskenut JPS alkoi menettää uskoaan. Andreas Flinck teki paluupallosta 5-0, maalivahdin torjuttua Akseli Laakkosen vedon eteensä. Rasmus Kettunen teki illan kolmannellaan 68. minuutin kohdalla loppunumeroiksi 6-0 Matti Vainion antamasta kulmasta.

Akilleksen koko puolustus pelasi vaikeissa olosuhteissa varmasti läpi ottelun. Vaikka kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut maalivahti Isak Skog palkittiin kahvipaketilla, niin Raoul Karlqvist liberona ja pakit Akseli Pursio, William Skog mahdollistivat nollan, loistavalla ilmapelillään ja uhrautuvalla laukausten peittämisillään.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment