Akilles Bandy tiedottaa / informerar 3.5.2021

Akilles Bandy vahvistaa rivejään maajoukkuepelaaja Kasperi Hirvosella ja maalivahti Iikka Lempisellä

Akilles bandy on tehnyt sopimuksen Vestan kasvatti Kasperi Hirvosen kanssa. Kasperi on 24-vuotias sivutuki, joka on pelannut yhdet miesten MM-kilpailut ja yhteensä 13 A-maaottelua. Hän on voittanut urallaan myös nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2013. Lisäksi hän on ollut voittamassa Bandyliigassa Botniassa runkopelaajana SM-kultaa vuonna 2016 ja SM-hopea Kamppareiden riveissä vuonna 2018. Viimeiset kolme kautta hän on pelannut runkopelaajana Ruotsin Elitserienissä IFK Motalan riveissä. Kasperi on vahva, hyvin luisteleva, monipuolinen ja hyvä asenteinen joukkuepelaaja, joka varmasti sopii Akilleksen ensi kauden joukkueeseen erinomaisesti.

Akilleksen viime kauden maalivahdeista Isak Skog siirtyy Ruotsin Allsvenskanin huippujoukkue Gripen Trollhättaniin ja Joel Niittyvuopio on kauden puolessa välissä lähdössä suorittamaan asevelvollisuutta, joten Akilles Bandy vahvistaa rivejään PaSa Bandyn kasvatti maalivahti Iikka Lempisellä. Iikka on 27-vuotias maalivahti, joka on urallaan pelannut Kamppareissa ja voittanut torjunnoillaan finaalissa Suomen mestaruuden JPS:n riveissä vuonna 2019. Iikka pelasi mestaruusvuoden jälkeen kauden 2019–2020 Ruotsissa Allsvenskanissa Örebro SK:n riveissä ennen paluutaan takaisin Jyväskylään. Iikka on varma, hyvät perustorjunnat omaava maalivahti, joka varmasti sopii Akilleksen ensi kauden joukkueeseen erinomaisesti.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Akilleksen riveissä jatkaa viime vuosien runkopelaajiin kuuluva 36-vuotias kokenut hyökkääjä Andreas ”Picke” Flinck.

Jari Hyttinen on erittäin tyytyväinen joukkueen rakentumiseen. ”Kasperi Hirvosen tulo joukkueemme riveihin on erittäin hienoa. Kolmen Elitserien vuoden jälkeen on mielenkiintoista nähdä Kasperi kotimaan Bandyliigassa. Kasperi tuo joukkueeseemme lisää luisteluvoimaa ja hän on erittäin monipuolinen pelaaja niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan. Hän on pelaajana vaativa niin itselleen kuin muille ja lisää varmasti entisestään joukkueemme ammattimaista tekemistä. Iikka puolestaan on erittäin varma, aktiivisesti harjoitteleva maalivahti, joka asenteeltaan sopii erinomaisesti ryhmäämme.
Lisäksi olen iloinen, että Picke jatkaa uraansa edelleen ja tuo nuorille pelaajille esimerkkiä omalla vahvalla ammattimaisella otteellaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella.”

Akilles Bandyn kesäharjoittelu on hyvässä vauhdissa ja pelaajaryhmä alkaa olla lähes valmis tulevan kauden koitoksiin. Viime kauden joukkueen runko pysyy kasassa, vaikka muutama pelaaja siirtyykin uusiin haasteisiin Ruotsin sarjoihin tai jää pois aktiivisesta panostamisesta opiskelun ja työelämään liittyvien syiden vuoksi ainakin ensi kaudeksi.  Akilleksella on tällä hetkellä sopimuksen piirissä kolme maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa. Lopullinen liigaryhmä tulee olemaan 3 maalivahtia ja 20–22 pelaajaa. Tavoitteena on lähiviikkoina viedä loppuun neuvottelut muutaman viime kauden pelaajan kanssa ja syksyllä nostaa lopulliseen liigaryhmään 3–5 aktiivista ja potentiaalista omaa nuorta, niiden kymmenen joukosta, jotka nyt harjoittelevat jo liigaryhmän kesäharjoittelussa mukana.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Jari Kettunen 040-5141133
Varapuheenjohtaja Niklas Skog 040-5877233
Päävalmentaja Jari Hyttinen 0400–507408


Akilles Bandy förstärker med landslagsspelaren Kasperi Hirvonen och
målvakten Iikka Lempinen

Akilles Bandy har tecknat kontrakt med Kasperi Hirvonen, som startade sin bandykarriär i Vesta. Kasperi är en 24-årig ytterhalv som har spelat ett VM för herrar och sammanlagt 13 A-landskamper. Han är också juniorvärldsmästare från 2013. Dessutom har han vunnit FM-guld i bandyligan i Botnias led år 2016 och FM-silver med Kampparit 2018. Under de senaste tre säsongerna har han varit en av IFK Motalas stomspelare i svenska Elitserien. Kasperi är en kraftig, mycket åkstark och mångsidig lagspelare med bra attityd, som säkert kommer att passa utmärkt i Akilles lag inkommande säsong.

Av förra säsongens Akillesmålvakter flyttar Isak Skog till Gripen Trollhättan, ett av Allsvenskans topplag och Joel Niittyvuopio skall rycka in i armén för att utföra sin värnplikt mitt under nästa säsong. Akilles Bandy har således gjort kontrakt med målvakten Iikka Lempinen, ursprungligen bandyfostrad av PaSa Bandy från Imatra. Iikka är en 27-årig målvakt som även har spelat i Kampparit och med sina finalparader vann det finska mästerskapet i JPS våren 2019. Iikka spelade säsongen 2019–20 i Allsvenska Örebro SK innan han återvände till Jyväskylä inför senaste säsong. Han är en grundsäker målvakt med bra kapacitet, som passar väl in i Akilles.

Förutom ovannämnda, fortsätter även rutinerade anfallaren 36-årige Andreas ”Picke” Flinck, som även de senaste åren utgjort en viktig kugge i Akilles lagmaskin.

Jari Hyttinen är mycket nöjd med lagbygget. ”Att Kasperi Hirvonen ansluter sig till Akilles är väldigt positivt. Efter tre år i Elitserien blir det högintressant att se Kasperi i den inhemska Bandyligan. Kasperi ger laget ännu mera åkstyrka och han är en mycket mångsidig spelare både offensivt och defensivt. Som spelare kräver han mycket såväl av sig själv som även av andra och kommer säkert ytterligare att öka proffsigheten i laget. Iikka, å andra sidan, är en mycket säker, aktivt tränande målvakt, vars attityd passar vårt lag utmärkt. Dessutom är jag förstås väldigt glad att Picke fortsätter sin karriär. Han utgör en lysande rollmodell för unga spelare med sitt eget starka professionella grepp både på och utanför planen. ”

Sommarträningen för Akilles Bandy har kommit väl igång och spelartruppen för den kommande säsongen börjar vara ganska långt klar. Senaste säsongens lagstomme utgör grunden även om några spelare går vidare till nya utmaningar i de svenska serierna eller avstår åtminstone från nästa säsong för aktiv satsning på studier eller av arbetsrelaterade skäl. Akilles Bandy har för närvarande tre målvakter och 15 utespelare under kontrakt. Den slutliga ligatruppen kommer att bestå av 3 målvakter och 20–22 utespelare. Målet är att slutföra förhandlingarna med senaste säsongernas spelare under de närmaste veckorna och sedan på hösten till den slutliga ligagruppen, lyfta upp 3–5 aktiva och
potentiella juniorer, av de tio som i sommar tränar med ligalaget.

Tilläggsinformation:
Ordförande Jari Kettunen 040-5141133
Vice ordförande Niklas Skog 040-5877233
Huvudtränare Jari Hyttinen 0400–507408

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment