JPS vei toisen pisteen


Akilles ei pystynyt sunnuntaisessa kotiottelussaan JPS:ää vastaan, erinomaisista olosuhteista huolimatta, samanlaiseen vauhtiin kuin cupfinaalissa torstaina.

Ottelu oli kotijoukkueelta pelillisesti cupfinaalia selvästi heikompi esitys, mutta toisaalta vastustajien tavoite, nopea vetäytyminen tiukkaan puolustusmuotoon ja kontraaminen, hankaloitti vauhdin pitoa ja yleisöystävällisen jääpallon pelaamista. Vieraiden taktiikka kuitenkin toimi hyvin, kun ensimmäisen puoliajan alun Akilleksen hallinnasta huolimatta, JPS siirtyi jo 0-2 johtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Akilleksen Joakim Nordströmin 1-2 kavennuksen jälkeen vieraat tekivät vielä kaksi nopeaa maalia 1-4. Andreas Flinckin 2-4 kavennus Rolf Larssonin esityöstä oli kaunis ja kotijoukkueelle tärkeä maali ennen taukoa. 

Toiselle puoliajalle Akilles tuli paremmalla vauhdilla ja peli oli tasoitettu reilun tunnin jälkeen Andreas Flinckin ja Rasmus Kettusen maaleilla. JPS siirtyi vielä kerran johtoon, mutta Iisakki Kaivola tasoitti 5-5 heti perään kulmasta jo 67. minuutilla. Tasoituksen jälkeen ei lisämaaleja Porvoossa nähty. Tapahtumia kuitenkin riitti, Akillekselta vietiin yksi päivänselvä rangaistuslyönti kun JPS puolustus pelasi palloa rangaistusalueella korkealla mailalla pään yläpuolelta, lisäksi JPS puolustaja pelasi mailattomana kulmalyönnissä palloa maalin edessä, mutta molemmat rankkaritilanteet jäivät tuomareilta näkemättä. Valitettavasti myös pallottoman Iisakki Kaivolan kaataminen ja lyöminen mailalla erittäin epäurheilijamaisesti täysin tilanteen ulkopuolella jäi JPS:än suureksi onneksi tuomareilta huomaamatta ja rankaisematta. Vastanlaisista tilanteista on Ruotsin pääsarjassa tällä kaudella jälkikäteen jo useasti kuvatallenteista tuomittu pelaajille pitkiä ottelurangaistuksia.

Akilleksen ottelut jatkuvat tulevana keskiviikkona Mikkelissä Kamppareiden vieraana. Keskiviikkoisen pelin jälkeen Akilleksella on peräti kahden viikon ottelutauko.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment