Akilles voitti, Kaivola tehokas

Lauantaina Akilles kohtasi HIFK:n loistavissa olosuhteissa. Lähes kolmesataa silmäparia seurasi Oulunkylässä pienessä talvipakkasessa pelattua ottelua. Yleisö sai nähdä loppuun asti tiukan taiston, jossa ennakko-odotusten mukaisesti valkoisissa pelanneet vieraat hallitsi palloa punaisen kotijoukkueen vetäytyessä kovaan kilpikonnapuolustukseen odottaen mahdollisuuksia vastaiskuihin.Akilles sai otteluun mahdollisimman huonon alun, kun Aku Ojanen pääsi jo parin minuutin pelin jälkeen siirtämään IFK:n 1-0 johtoon. Maalin johdossa kotijoukkue pyrki venyttämään jokaista pelikatkoa ja neuvotelemaan joka vihellyksestä ja näin vaikeuttamaan paremman pelitemmon ylläpitämistä. Taktiikka tuntui toimivan, eikä Akilles päässyt oikein vauhtiin ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle mentiin kuitenkin 1-1 tilanteessa, Iisakki Kaivolan tasoitettua rangaistuspilkulta.Toisen puoliajan alkuun yleisö näki Akillekselta ennätyksellisen nopean maalin. Aloituksesta pallo pelattiin eteenpäin vauhdissa olevalle Rasmus Kettuselle joka kaadettiin, mutta Kettunen pelasi tilanteen loppuun ja sai siirrettyä pelivälineen Iisakki Kaivolalle jonka kaukolaukaus yllätti IFK:n maalissa pelanneen Pete Pättiniemen. Muutama minuutti 1-2 johtomaalista Akilles sai vapaalyönnin 20 metristä ja Kaivolan hattutemppu oli valmis, hänen lyötyä voimalla pallon ohi muurin ja Pättiniemen.  Pari minuuttia myöhemmin IFK:lle tarjoutui kavennusmahdollisuus rangaistuslaukauksen muodossa, mutta Ojasen veto suuntautui ohi. IFK tuli tunnin kohdalla kulmalyönnistä vielä maalin päähän. Iisakki Kaivola hiljensi kuitenkin kotikatsomon toisella rankkarimaalillaan, Pättiniemen kaadettua läpiajossa olleen Kaivolan. Olli Lappalainen liimasi lopussa vielä Patrik Huberin rankkarin, joten ottelu päättyi Akilleksen 2-4 vierasvoittoon.

Tags: No tags