Valtterimyrsky pilasi bandyjuhlat

Porvoolainen bandy-yleisö oli viime viikkoina innolla odottanut Veiterän vierailua Pallokentällä, eli viime kevään bandyliigan finaalin uusintaa. Odotukset olivat entisestään kasvaneet, kun paikallislehti viikolla kirjoitti kotijoukkueen parantuneesta terveystilanteesta.

Valitettavasti lumimyrsky Valtteri ei suosinut järjestäjiä, eikä Porvoossa nähty jääpallohienouksia, Pääsylipun lunastaneelle ja ruudun ääressä sohvalipun maksaneille, kotijoukkue tarjosi kuitenkin aimoannonsen oikeaa asennetta ja raudanlujaa taistelutahtoa. Sääolosuhteita kun on turha moittia ja jossittelu jälkikäteen on harvemmin vienyt asioita eteenpäin. 

Ottelusta tiedettiin tulevan vähämaalinen, koska lunta kertyi jään pintaan jo ennen alkuvihellystä. Akilles aloitti ottelun myötätuuleen ja vei peliä ottelun alussa. Ottelusta muodostui kuitenkin aika nopeasti pitkien lyöntien ja heittojen ‘tennistä’ ja siinä Akilles oli läpi ottelun hienoisesti niskan päällä. Varsinkin puolustuspäässään Akilles oli erittäin vahva, kapteeninsa Raoul Karlqvistin ja uhrautuvasti taistelleen Juuso Johanssonin johdolla, myös pakit Akseli Pursio ja William Skog hoitivat oman tonttinsa loistavasti täydet 90 minuuttia. Denis Sadakov teki ottelun ainoaksi jääneen maalin juuri ennen taukoa, luisteltuaan pallon kanssa taitavasti lumen keskellä läpi ja ujuttaen pallon etunurkasta maaliin. Toisella puoliajalla myrskyn voima kasvoi entisestään, mutta vieraat eivät pystyneet hyödyntämään myötätuulta ja ottelun toinen puolisko jäi maalittomaksi.

Akilles varmisti 1-0 voitollaan lähtevänsä ylempään jatkosarjaan sarjakakkosena. Sunnuntaina 30.1. Akilles kohtaa vielä JPSn Jyväskylässä ja pelissä on Akillekselle kaksi tärkeää sarjapistettä. Kotiottelut jatkuvat näillä näkymin Akilleksen osalta kun ylempi jatkosarja käynnistyy lauantaina 5.2.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment