Naisjoukkue – Damlag

Akilles Bandy mukaan myös naisten Bandyliigaan

Akilles Bandyn jääpallojaosto on päättänyt panostaa uudelleen myös naisten edustusjoukkueen kokoamiseen. Viime vuosina innokkaita Akilleksen naisia on harjoitellut poikien mukana ja pelannut muissa liigajoukkueissa. Akilles haluaa yhdenvertaisuuden näkökulmasta luoda naisjoukkueelle toiminta edellytykset edustaa seuraa omassa kotikaupungissaan Porvoossa.

Naisten joukkueen valmentajina toimivat Mats KronvallSimo Oras ja joukkueenjohtajana Johanna Peltokangas. Joukkue aloitti harjoittelun alkukesällä ja siirtyi elokuun alusta jääharjoitteluun.

Akilles naisjoukkueen rakentaminen on hyvässä vaiheessa. Akilleksen kanssa ovat tehneet jo sopimuksen Elsa Oras, Linda Rintala, Susanna Virén, Tytti Lempinen, Marisa Klemola, Kiia Paljakka, Marjut Klemola, Marja Jaatinen, Meriella Rajala, Iina Lempinen sekä paluun kasvattiseuraansa Ruotsin Sandvikenistä tekevä Nerissa Sorsa.

Akilles jääpallojaoston puheenjohtaja Jari Kettunen on erittäin tyytyväinen tilanteesta. ”Tavoitteena on luoda mahdollisimman tasavertaiset mahdollisuudet porvoolaisille tytöille ja naisille harjoitteluun seuramme riveissä. Haluamme kehittää ja monipuolistaa seurana toimintaamme johtavana jääpalloseurana ja muutamassa vuodessa pyrkiä haastamaan pitkään naisten jääpalloa hallinneen Viipurin Susien joukkueen. Tämä luonnollisesti vaatii panostamista niin harjoitteluun kuin seuran tekemisen laatuun.”

Akilles naisten joukkueenjohtaja Johanna Peltokangas on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen. ”On hienoa, että seurana Akilles panostaa niin tyttöihin kuin naisiin. Joukkueen rakentuminen on hyvässä vauhdissa ja tulemme lähiaikoina tiedottamaan lisää pelaajasopimuksista.”

Naisten Bandyliigaan osallistumisen lisäksi Akilles on hakenut myös mahdollisuutta Jääpalloliitolta järjestää kauden alussa Naisten Suomen Cup turnaus kotijäällään Porvoon Pallokentällä Akilleksen 120-vuotisjuhlien kunniaksi.

 

Akilles Bandy satsar på lag också i damernas bandyliga

Akilles bandysektion har beslutat att återigen satsa på att sätta ihop ett representationslag för damer. De senaste åren har ivriga akillesdamer tränat med killarna och spelat i andra klubblag. Akilles Bandy vill utifrån ett jämställdhetsperspektiv skapa förutsättningar för damlaget att representera klubben i den egna hemstaden Borgå.

Damlaget tränas av Mats KronvallSimo Oras och som lagledare fungerar Johanna Peltokangas. Laget inledde träningarna på försommaren och gick på is från början av augusti.

Akilles damlagsbygge har förlöpt väl. Elsa Oras, Linda Rintala, Susanna Virén, Tytti Lempinen, Marisa Klemola, Kiia Paljakka, Marjut Klemola, Marja Jaatinen, Meriella Rajala, Iina Lempinen, samt Nerissa Sorsa som återvänder till sin moderklubb från Sandviken, Sverige, har samtliga redan skrivit på ett kontrakt med Akilles.

Jari Kettunen, ordförande i Akilles bandysektion, är mycket nöjd med läget. “Målsättningen är att skapa lika möjligheter för tjejer och kvinnor från Borgå att träna i vår klubbs led. Vi vill utveckla och diversifiera vår verksamhet inom sektionen som en ledande bandyförening och siktar på att om några år kunna utmana Viipurin Sudet, som dominerat finländsk dambandy de senaste åren. Naturligtvis kräver detta satsning på träning samt på verksamhetens innehåll och kvalitet.”

Akilles damlagledare Johanna Peltokangas är nöjd med lagets situation. “Det är fint att Akilles som klubb satsar på både tjejer och kvinnor. Bygget av laget går i god takt och vi kommer att meddela om ytterligare spelarkontrakt inom en snar framtid.”

Utöver att delta i Damernas Bandyliiga har Akilles även ansökt om möjligheten att i början av säsongen anordna en finska cupturnering för damer på hemmais, på Borgå bollplan, detta som en del av aktiviteterna inom ramen för Akilles 120-årsjubileumsår.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment